CAMPUS ÅS VETERINÆRBYGGET
Elizabeth Stephansens v. 15, 1433 Ås

Samlokaliseringen av Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen på Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i norgeshistorien og et av de største Statsbygg-prosjektene noensinne.

 

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Veterinærinstituttet har fått en svært avansert og spesialbygget bygning gjennom byggeprosjektet. Selve bygget er på totalt hele 63 000 m2 og Statsbygg har vært byggherre. Multiconsult har vært sentral aktør i byggeprosjektet gjennom en prosjekteringsgruppe bestående av Henning Larsen Architects A/S, FABEL Arkitekter AS, LINK arkitektur og Erichsen & Horgen AS.

 

Arkitekturen til Veterinærbygget kombinerer enestående estetikk med avansert funksjonalitet. Den slanke og moderne strukturen integreres sømløst med det omkringliggende landskapet, og det grønne taket står som et fremtredende symbol på bygningens miljøvennlige tilnærming. Dette grønne taket, fungerer som et naturlig isolasjonslag og absorberer regnvann, noe som bidrar til å regulere innetemperaturen og redusere avrenning.

 

Sammen har prosjekteringsgruppene skapt et bygg som ikke bare oppfyller de strengeste kravene til energieffektivitet og bærekraftighet, men også legger vekt på brukeropplevelsen og samspillet med omgivelsene. Veterinærbygget tjener som et levende laboratorium for bærekraftig design, og det representerer en inspirerende visjon for fremtidens bygninger.

PROSJEKTBESKRIVELSE

Fullføringsår: 2021
Prosjektkostnad: Kr. 8,015,000,000
Størrelse: 63100

MEDARBEIDERE

Oppdragsgiver: Statsbygg
Arkitekter: Henning Larsen Architects, Fabel Arkitekter, Erichsen & Horgen
Landskaparkitekter: Link Landskap
Konsulenter: Multiconsult
Grønn infrastruktur leverandør: Bergknapp AS

ØKOSYSTEMTJENESTER

GRØNNE TAK

Antall grønne tak 5
totalt vegetert tak areal kv/m 19100 m2

Kart

velg prosjekttype

lignende prosjekter