SANDNES RÅDHUS
Rådhusgata 1, 4306 Sandnes

Sandnes Rådhus, designet av Code of Practice Architects og Brandsberg-Dahls Arkitekter, er et bemerkelsesverdig eksempel på samarbeidet mellom to ledende arkitektfirmaer og deres visjonære tilnærming til bærekraftig design. Arkitekturen kombinerer moderne estetikk med funksjonalitet og en dyp forståelse for miljøet.

 

Det grønne taket på Sandnes Rådhus står som et fremtredende symbol på bygningens miljøbevisste design. Taket fungerer som et naturlig isolasjonslag, som bidrar til å regulere innetemperaturen og redusere energiforbruket. Det absorberer også regnvann, reduserer overflateavrenning og bidrar til å bevare det lokale økosystemet.

 

Passivhusprinsippene som er implementert i Sandnes Rådhus fokuserer på å minimere energiforbruket ved å utnytte naturlige ressurser og optimere bygningens isolasjon og ventilasjonssystemer. Det grønne taket spiller en nøkkelrolle i denne tilnærmingen ved å bidra til å regulere innetemperaturen, redusere behovet for oppvarming og kjøling, og absorbere regnvann for å minimere avrenning.

PROSJEKTBESKRIVELSE

Fullføringsår: 2019
Prosjektkostnad: Kr. 400,000,000
Størrelse: 3350

MEDARBEIDERE

Oppdragsgiver: Sandnes Eiendom KF
Arkitekter: Code of Practice Architects og Brandsberg-Dahls Arkitekter
Landskaparkitekter: Aros Arkitekter
Konsulenter: Multiconsult Norge AS (RIB, RIV, RIBr, RIA, RIG, RIBfy, RIEn, RIGm, RIM, RIVA); COWI (RIE)
Entreprenører: Kruse Smith Entreprenør
Grønn infrastruktur leverandør: Bergknapp AS

GRØNNE TAK

totalt vegetert tak areal kv/m 2625 m2

Kart

velg prosjekttype

lignende prosjekter