SOLFJELLSHØGDA HELSEHUS
Solfjellshøgda 23, 0677 Oslo

Oslos første nye helsehus har bærekraftige og energigjerrige løsninger, og er i hovedsak bygget med prefabrikkerte moduler. Fysioterapeut, lege, treningsfasiliteter og ulike servicefunksjoner er på plass i det 13.200 kvadratmeter store korttidssykehjemmet. Målet er rehabilitering og restitusjon for de inntil 142 beboerne.

 

Energi og miljø

 

Solfjellshøgda helsehus har energibrønner, takflatene har både energifangere i form av solceller og sedumdekke for å avhjelpe overvannshåndteringen. Prognosen sier at det skal tilfredsstille et energikrav på maksimalt 80 kWh per kvadratmeter i året.

 

Helsehuset skal miljøklassifiseres etter BREEAM NOR Very Good-standard. I byggeperioden har det vært praktisert fossilfri byggeplass.

 

Et helsehus kan oppleves som en kombinasjon av et hotell og et hjem. Målet med et korttidsopphold på helsehuset er å kartlegge helsetilstand, samt behov for hjelp og opptrening, slik at pasienter kan komme tilbake til eget hjem. Her skal beboere kunne oppholde seg i fire til tolv uker etter et sykehusbesøk.

 

kilde: https://www.bygg.no/solfjellshogda-helsehus/1440513!/

 

PROSJEKTBESKRIVELSE

Fullføringsår: 2020
Prosjektkostnad: Kr. 340,000,000
Størrelse: 13200

MEDARBEIDERE

Oppdragsgiver: Omsorgsbygg Oslo KF
Arkitekter: HUS Arkitekter
Landskaparkitekter: Bjørbekk og Lindheim
Konsulenter: RIV, RIBR, RIE, RIA: Sweco Norge, RIG, RIB, RIByFy, BREEAM: Skanska Norge
Entreprenører: Skanska Norge
Grønn infrastruktur leverandør: Bergknapp AS

ØKOSYSTEMTJENESTER

GRØNNE TAK

Antall grønne tak 5
totalt vegetert tak areal kv/m 3860 m2

Kart

velg prosjekttype

lignende prosjekter