ULLERN FLERBRUKSHALL
Lysehagan 44, 0382 Oslo

Den nye flerbrukshallen ligger i Ullern idrettspark ved den eksisterende kunstgressbanen. Hallen er tilrettelagt for innendørs ballidrett.

I tillegg til å være en arena for den lokale idretten i bydel Ullern, skal Ullern flerbrukshall bidra til å styrke kapasiteten på idrettsanlegg totalt sett i hovedstaden.

Ullern flerbrukshall er bygget som passivhus, og har et varmepumpeanlegg med energibrønner som vil dekke 90 prosent av varmebehovet. Det er også stilt krav til materialbruk, blant annet bruk av resirkulert stål og lavkarbonbetong.

- Ullern flerbrukshall er bygget fossilfritt. I dette prosjektet er konseptet i tillegg tatt et hakk videre ved at det er benyttet fossilfri transport til og fra anleggsområdet i den grad det har vært mulig, melder kommunen.

 

Det grønne taket på Ullern flerbrukshall bidrar til å skape et sunt og miljøvennlig bymiljø. Taket fungerer som en naturlig isolator, som hjelper til med å regulere innetemperaturen og redusere energiforbruket. Samtidig absorberer det regnvann og reduserer avrenning, og skaper et mer bærekraftig avløpssystem.

 

kilde: https://www.bygg.no/ullern-flerbrukshall-overlevert-ullern-if/1433046!/

PROSJEKTBESKRIVELSE

Fullføringsår: 2020
Prosjektkostnad: Kr. 166,000,000
Størrelse: 4000

MEDARBEIDERE

Oppdragsgiver: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Arkitekter: Dyrvik Arkitekter
Entreprenører: Kruse Smith Entreprenør AS
Grønn infrastruktur leverandør: Bloomstertak AS

ØKOSYSTEMTJENESTER

GRØNNE TAK

Antall grønne tak 1
totalt vegetert tak areal kv/m 1800 m2

Kart

velg prosjekttype

lignende prosjekter